Elevbedriften skal løse et behov eller et problem for en gruppe mennesker. Det er viktig at bedriften deres har en definert målgruppe som forteller hvem produktet og markedsføringen er utviklet for.

Når dere vet hvem kunden er, kan dere også fastslå:

  • hva kunden ønsker seg, og hvordan dere kan tilfredsstille hans eller hennes behov, ønsker og forventninger.
     

  • hvordan dere kan markedsføre dere overfor kunden, slik at han eller hun ønsker å kjøpe vårt produkt og liker bedriften deres

 

Nå skal dere definere målgruppen deres!

Dersom brukeren og kjøperen av deres vare/tjeneste er to forskjellige personer, må dere gjøre denne øvelsen for begge personene i målgruppen (se eksempelet i siste avsnitt).
 

Bruk malen, og fyll ut under. Grunnen til at det står "jeg heter" er at det kan være greit å se for seg en bestemt person når dere gjør denne øvelsen. I fortsettelsen bør dere imidlertid heller tenke "målgruppen vår bor…" fremfor "jeg bor…". Denne øvelsen skal gjøres dersom målgruppen deres er en bedrift eller en kommune.

Legg gjerne til flere punkter hvis dere mener det kan være nyttig for å bli kjent med kundegruppen/målgruppen! For eksempel kan det være greit å vite hvordan dere kan nå frem til kunden (sosiale medier og mail, kontra avis og postkasse). Denne øvelsen skal gjøre bedriften deres i stand til å levere en bedre løsning ved å ha best mulig kjennskap til målgruppen.

For å få til dette må dere finne ut hvem som befinner seg i målgruppen. Her skiller vi gjerne mellom bruker og kjøper. Dersom dere for eksempel skal selge en lekebil, har dere sannsynligvis to målgrupper: voksne (som kjøper lekebilen) og barn (som bruker lekebilen). Dere må skape verdi for begge målgruppene, selv om disse verdiene er forskjellige. 

Skjermbilde 2021-07-28 kl. 12.12.09.png